Navigate / search

Verslag KADO toernooi sr

Afgelopen Zondag 5 april is het tennisseizoen begonnen met het openings KADO toernooi voor de Senioren.
Vergeleken met vorig jaar hadden we dit jaar 10 deelnemers meer en kwamen we dus uit op 50 deelnemers. Dat is een fantastisch aantal. Hopelijk gaan we dat volgend jaar weer evernaren.

Het weer was ons dit jaar goed gezind, met een heerlijk zonnetje en een prettige temperatuur om bij te tennissen. We hebben dan ook weer menig mannen in korte broeken (met witte melkflessen eronder) en vrouwen in rokjes mogen bewonderen.

Zie hieronder een aantal voorbeelden van een paar prachtige benen / melkflessen ……..

Van wie zijn deze melkflessen
Het kweken van bruine benen....

 

 

 

 

 

 

Maar goed….het ging natuurlijk om het tennissen. Het principe van het KADO toernooi was hetzelfde gebleven als vorig jaar, iedere deelnemer had een ingepakt kado van maximaal 5 euro meegenomen. Zonder ingepakt kado was er namelijk geen deelname mogelijk.

Het was goed om te zien, dat iedereen keurig op tijd (op ééntje na, die was net te laat) was, met een prachtig ingepakt kado. Iedereen nam zijn/haar kado mee naar de baan en er werd een dubbelpartij van een half uur gespeeld. Aan het einde van de partij mochten de twee winnaars 1 kado uitzoeken van de 4 kado’s die op de baan lagen. De verliezers kregen uiteraard elk 1 van de 2 overgebleven kado’s. Dit principe werd bij elk volgende wedstrijd herhaald, waardoor aan het einde van het toernooi iedereen 1 ingepakt kado bezitte. Daarover straks meer.

Ik zei het al, het was prachtig tennisweer, dat inspireerde blijkbaar ook vele tennisspelers, want we hebben een paar hele leuke wedstrijden gezien. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan het duo Rene Lenferink/Rob Kleizen tegen Bert Bijen/Maaike Geerdink. Of wat te denken van de wedstrijd Jeroen Hippert/Hans Kers tegen Tom Wienk/Christel de Maar. Maar de allerbeste rally en actie ging uit eindelijk naar Helga Begeman, die in de wedtrijd op baan 1 met Max Balk tegen Nicole Hoogenbosch/Christel de Maar op een fantastische wijze aan het net een bal van Nicole, al stuiterend over de netband, wist te parreren, waar anderen dachten dat het punt al gespeeld was. By far de actie van de dag!

Helga

 

Rene

 

Nicole

 

Hans

 

 

 

 

 

 

Angela ruilt met Jeroen

 

Rob en Angela

 

 

 

 

 

Toen alle wedstrijden waren gespeeld, had iedereen nog steeds een ingepakt kado. Sommigen dachten te weten wat er in zat en bleven dat kado al het gehele toernooi met ‘hand en tand’ (en smeken) verdedigen, zoals Jeroen Hippert. Echter hadden de organisators Tom en Rene nog iets in petto. Angela de Vries en Rob Keuler hadden de meeste games bij elkaar gespeeld en waren dan ook de winnaars bij de vrouwen en de mannen. Als ‘prijs’ kregen zij de mogelijkheid aangeboden om hun kado te ruilen met één van de andere deelnemers. Angela maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid en ruilde haar grote kado om met het roze kleine kadootje van Jeroen Hippert, die alsnog na het hevig verdedigen van zijn prijs op de baan, afstand moest doen van het kado. Rob en Angela mochten als eerste hun kado’s uitpakken, Angela had uiteindelijk  een soort demper voor haar racket.

Daarna mochten eerst alle vrouwen en daarna alle mannen hun kado uitpakken. Er zaten een paar hele leuke/orginele kado’s bij, waaronder een hele lange worst, een tandenborstel met muziek, een mandje met allerlei leuke spulletjes, een speciaal ingepakte tegoed bon aan de bar, een deel van een staatslot, een kikker, koffie mokken en nog veel meer leuke/grappige/mooie kado’s. Jullie hadden echt jullie best ervoor gedaan…..super!
Oja…….en wat had Jeroen uiteindelijk, na zijn verplichte ruil met Angela……….een PALMPASEN! Alvast vrolijk Pasen Jeroen!

Jeroen PalmPasen
Jeroen PalmPasen

 

 

 

 

 

 

Voor alle foto’s van het Openings KADO toernooi 2009 Senioren, zie het fotoalbum. Kies dan voor Main Menu > 2009  > 04 openingstoernooi senioren.We hopen dat jullie allen het een leuk toernooi vonden en volgend jaar weer met veel plezier meedoen.

Groeten van Tom en René

Bekeken (1843)

Leave a comment

name*

email* (not published)

website