Navigate / search

Verslag KADO Toernooi

Het spannendste kado – Verslag van het Kadotoernooi 2012

Twee keer per jaar heb ik een zogenaamd vriendinnenweekend. Dat is een weekend waarin ik twee van mijn dierbare vriendinnen zie, waarin we bijpraten en de belangrijke zaken des levens bespreken onder het genot van een goed glas wijn in een leuk restaurantje. Tussendoor shoppen we en genieten van het weerzien. U begrijpt, deze weekenden zijn heilig en worden lang van tevoren gepland. Dit jaar viel het op vrijdag 29 maart.

Ineens was daar een bericht van Tie-Break in mijn mailbox, waarin het befaamde Kadotoernooi (opening van het tennisseizoen) werd aangekondigd. Ik typte meteen terug dat ik natuurlijk van de partij zou zijn. Tennisarm of niet, desnoods zou ik met hapjes rondgaan. De datum, 1 april, leek toen nog ver weg.

Het vriendinnenweekend naderde en ik verheugde me. René bestookte alle leden nog maar eens met een mail om zoveel mogelijk deelnemers op het toernooi te krijgen. Ik checkte mijn agenda en zag het ineens… het kadotoernooi viel op de laatste dag van het vriendinnenweekend! De paniek sloeg toe, dat zult u allen begrijpen. Ik besloot het de meiden eerlijk te zeggen: ons weekend duurt van vrijdag tot zondagochtend 11:50 uur, want om 12:00 uur begint mijn kadotoernooi.
De zoektocht naar een geschikt kado duurde dit jaar maar kort. Tenslotte is het volgende week Pasen en dus besloot ik een bouwpakket te kopen. Een beetje handig clublid zou hier een paashaas van kunnen knutselen én een etagère voor paaseitjes. Hoe leuk is dat! Het geheel verpakte ik in Sinterklaaspapier. Persoonlijk was ik best tevreden over mijn kado, maar later op de dag bleek dat onze Bennie daar heel anders over dacht.
Ik fietste langs Edith om haar op te halen, maar die moest nog even lunchen, omdat ze net 10 km (!) had hardgelopen. Op zulke momenten voel ik mij honderdtien. Enfin, hoewel de zon uitbundig scheen, was het afschuwelijk koud. Jolanda twitterde ’s morgens heel enthousiast dat het rokjesdag was, maar ook zij was toch maar zo wijs geweest om een broek aan te trekken.
KADO toernooi 2012

Mijn eerste wedstrijd was op baan 1. De center court! Iemand moest in de war zijn geweest bij de indeling. Normaal gesproken spelen de beste spelers toch op baan 1? Jacky en ik namen onze posities in tegenover Marian en Angela. Ik weet niet of het door het magische feit dat we zomaar op de center court stonden kwam, maar Jacky en ik bleken een gouden koppel. We wonnen, en behalve een goed gevoel, leverde ons dat ook de eerste keus van de vier kado’s op. Mijn Sinterklaaspakje ging naar Angela en ik had een schattig roze met grijs tasje. Volgens de spelregels bleef alles keurig dicht.

De tweede partij was op baan 4. Judith en ik stelden ons op tegenover Marja en Fransien. Zoals altijd was Fransien goed gemutst en speelde Marja heel slim in alle hoeken, over ons heen en vlak over het net. Judith en ik renden de benen uit ons lijf, maar helaas konden we deze wedstrijd niet winnen. Ik zag Jeroen vanaf baan 3 af en toe bewonderende blikken naar zijn slanke wederhelft werpen. Hij kon weer trots op haar zijn. Wist u overigens, dat u binnenkort Judith met haar dochter Vivian op de nationale televisie kunt zien?! Op 18 april zijn de opnames voor Lingo waarin moeder en dochter zullen schitteren.
Geheimzinnig kado

Op het terras was het inmiddels een gezellige drukte en werd er druk gespeculeerd over de inhoud van alle pakjes. Het gerucht ging dat Bé een wel heel bijzonder kado bij zich had. Het zou het spannendste kado zijn wat er die dag te winnen viel. Het was een staafvormig, groen pakje en ik begreep uit betrouwbare bron (Caroline) dat er iets in zat wat op batterijen werkte. Hoe toevallig dat nu juist ik dat pakje uiteindelijk mocht uitpakken! Vol verwachting klopte mijn hart… maar bij het ontwaren van een kleine neustrimmer keek ik volgens mij toch een tikje teleurgesteld.Marian en Robbie gingen rond met lekkere hapjes en voorzagen iedereen van drankjes. De soep van Fransien vond gretig aftrek. Arthur vond het zielig dat mijn kadootje van een wat tegenvallend formaat was en compenseerde dat heel aandoenlijk door mij een wat grotere portie patat te geven. De schat. Arthur, ik ben vergeten je daarvoor een zoen op je wang te geven, terwijl ik weet hoe fijn je dat vindt. Die houd je te goed! Het kado van Debby werd haar plotseling afgepakt door de mannelijke winnaar van de dag. Tenslotte hebben de winnaars altijd het voorrecht om hun kado nog éénmaal te ruilen met iemand. Zowel Jacky als Max maakten daar dankbaar gebruik van.

Prijsuitreiking
Toepasselijk kado
De neustrimmer
Mensen, het was weer een geweldige dag. Hoe jammer ook dat we niet de temperaturen van een week geleden erbij hadden, voor de sfeer maakt dat niet uit. Organisatie en Bardienst: Bedankt! Op naar het Zomer Gezelligheidstoernooi!
Dorien van der Veen
Dorien, bedankt!

Bekeken (2661)

Comments

Ates Zonnebeld
Reply

Verhaal is supergoed geschreven zeg, vond het mooi om hierbij te zijn als kakelvers lid.

Caronline
Reply

Heey Dorien, super verslag meid erg leuk gedaan.
Groetjes,
Caroline
😀

Bert
Reply

Het was inderdaad weer een beregezellig toernooi. Dorien,klasse verhaal, bedankt.

JH
Reply

En inderdaad; leuk verhaal! Klasse Dorien.

JH
Reply

Misschien smaakte de soep naar Fransien??? 😛

Fransien
Reply

Dorien,: wat ontzettend goed geschreven! maar de soep eas echt niet van mij; Frank Peters was het!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website