Navigate / search

Richtlijnen banen

Voor de duidelijkheid zijn hierna de richtlijnen aangegeven voor het gebruik van kunstgrasbanen bij winterse omstandigheden. De richtlijnen geven aan wanneer de banen wel en niet bespeelbaar zijn.

Wij vragen jullie dan ook je te houden aan deze richtlijnen. In de winterperiode zal op de homepage van de website ook duidelijk zichtbaar zijn of de banen bespeelbaar zijn of niet, houdt deze dan ook goed in de gaten.

Niet bespeelbaar:Wel bespeelbaar:

Op de homepage van de website (rechtsbovenin) en in de KNLTB Club app, zul je altijd in de winterperiode zien wanneer de banen wel en wanneer de banen niet beschikbaar zijn, middels de daarvoor gemaakte, hieronderstaande, images. Kijk dus altijd eerst op de website of app in die periode, die zal altijd de actuele stand aangeven!

Hoe wordt er bepaald door de tennisvereniging of de banen wel of niet bespeelbaar zijn?

Door Arnold Jansen, die binnen onze vereniging verantwoordelijk is voor het gebruik van de banen, wordt relatief eenvoudig bepaald of de banen weer veilig bespeelbaar zijn. Hiervoor wordt het stuiten van de bal getest in de uitloop van de banen om zodoende eventuele schade aan het speelveld te voorkomen.

Onbespeelbaar: de bal stuit slecht en de klank van de balstuit klinkt dof.
Bespeelbaar: de bal stuit minimaal 80% omhoog en de klank van de balstuit klinkt helder.

Ook bij sneeuw en ijzel de kunstgrasbanen niet betreden en zeker niet bespelen. De sneeuw op natuurlijke wijze laten verdwijnen. Het is absoluut verboden om de sneeuw met sneeuwschuiver of bezem te verwijderen.

Bekeken (3347)

Leave a comment

name*

email* (not published)

website