Navigate / search

Interview met René Kleizen

Interview met René Kleizen op vrijdag 29 november 2019.

Allereerst willen wij, het bestuur en alle leden, je bedanken voor al je inzet. Waaronder het opzetten en het dertien jaar lang organiseren van het Tie-Break Open en tevens een kleine attentie aanbieden.

Prive: Je hebt een paar roerige jaren achter de rug. Allereerst het overlijden van je vader; Robbie in december 2018 maar gelukkig ook fijne momenten als het trouwen in juni 2017 met, je al vele jaren, partner Natasja. Wilde je dat beide ouders dit feest samen konden meevieren?

Ja, en gelukkig was toen mijn vader nog niet ziek.

Werk: Je bent als Product Owner bij DPG Media (daarvoor de Persgroep). Kun je kort uitleggen wat dit inhoudt?

Ja, de Persgroep is nu in naam veranderd in DPG media. Het is een Belgische Mediagroep met daarin als grootste kranten: Het Laatste Nieuws en De Morgen. Daarbij de Nederlandse kranten als het Algemeen Dagblad, Volkskrant, Trouw, Parool en diverse regionale kranten, waaronder Stentor, Eindhovens dagblad en de Tubantia, etc.. Als Product Owner ben je niet zelf verantwoordelijk voor de inhoud dat doen de redacties. Ik ben samen met mijn teams verantwoordelijk voor het product. De producten zijn dan de websites en apps van AD, alle Regionale kranten (zoals Tubantia) en de twee Belgische merken HLN (grootste nieuwssite van België) en 7sur7. De teams maken en beheren dus de producten. Mijn rol is vooral om de schakel te zijn tussen de redacties, marketing en sales. Daarna het bespreken van de ideeën en deze uit te werken en te ontwikkelen met de teams.

Ben jij dan met je IT achtergrond in het voordeel?

Ja, ik kan hierdoor bijvoorbeeld sneller een idee uitwerken of de haalbaarheid en kosten ervan inschatten. Als voorbeeld: hebben we pas geleden nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de app, genaamd “Goal Alert”. Deze functionaliteit is gratis en geeft de gebruiker de mogelijkheid om zijn of haar eigen club te selecteren (max 4) en vervolgens ontvang je als er een goal valt een pushbericht met gelijk de video van de goal. Tevens hebben we 45 minuten na elke wedstrijd al de samenvatting van die wedstrijd op de site en app staan. Dit is een samenwerkingsverband met Fox Sports, die de beelden aanleveren en wij hebben de functionaliteit ontwikkeld.
Zo hebben we met de AD app dit jaar de Dutch App Award 2019 gewonnen, voor beste Nieuws app van Nederland. En pas geleden nog de Populairste Nieuws Website van Nederland met De Gelderlander.

Hoe regel je dit allemaal? Werk je veel vanuit huis of ben je vaak in Amsterdam of Rotterdam? In hoeveel files sta je elke week of ga je met de trein?

Ik zit elke week een paar dagen in Rotterdam en blijf daar dan overnachten. Mijn teams zitten ook in Rotterdam op kantoor bij het AD en met de moderne communicatie mogelijkheden is het dagelijks op kantoor zijn ook niet nodig. Verder werk ik dan een dag bij Tubantia en een dag thuis. Ook ben ik regelmatig in België voor overleg.

Heb jij het daar nog steeds naar je zin? J

Jazeker, maar het is wel drukker geworden doordat de Belgische kranten erbij zijn gekomen en niet alle interesses zijn gelijk, andere culturen, etc.

Sportief: Speel je, buiten tennis, nog andere sporten?

Ik was vroeger meer voetballer en tennissen deed ik erbij. Ik ben begonnen bij Achilles en later bij FC Twente in de jeugdopleiding. Maar ik mistte die paar procent extra om door te gaan als professional. Wel samen gevoetbald met onder andere Arnold Bruggink en Jan Vennegoor of Hesselink. Ik ben niet verder als het tweede team gekomen.

Was dit niet een zware training?

Ja, je werd vijf dagen per week ’s ochtends met een busje van huis opgehaald, naar school gebracht en na school direct naar de training. Daarna werd ik weer om zeven uur ’s avonds naar huis teruggebracht. Het was een zeer professionele aanpak, maar ik miste hierdoor wel het normale leven en contacten met vrienden in de buurt.

Je bent vorig jaar gestopt met het organiseren van TB open. Was na dertien jaar het organiseren van TB open voor jou genoeg? En wat is het verschil tussen het eerste jaar en nu. Je hebt in de toespraak na afloop op het terras bij Tie-Break gezegd dat het genoeg was en je het organiseren wilde overdragen om niet in een sleur te raken.

Ja, na zoveel jaren zit dat erin, maar het stoppen heeft natuurlijk ook te maken met mijn drukke werk.

Je geeft aan dat het organiseren aankomt op diverse taken.

Het is niet enkel het indelen, maar ook het inzetten van allerlei diensten als bardienst en keukendienst.

Wat heb je geleerd in de loop der jaren en wat doe je nu anders?

Anders is bijvoorbeeld het plannen/indelen. Niet meer zoals vroeger de hele week inplannen maar nu tot woensdag of donderdag om indelingsproblemen te voorkomen. Het indelen heb ik altijd samen met Jeroen Hippert gedaan en dit werkte uitstekend. Ik heb ook geleerd om gelijk met de inschrijving maximaal zoveel verhindering toe te staan. En direct een mail te sturen als iemand toch te veel verhinderingen had opgegeven.

Hoeveel smoezen voor verhindering heb je in de loop der jaren gehoord?

Ja heel veel, maar maakte mij niet uit of iemand nu een feestje had of moest werken. Als het kon loste ik het op, de laatste jaren ben ik hier wel veel strenger in geworden. En als iemand vertelde dat zijn Opa was overleden dan ging ik er natuurlijk vanuit dat dit zo was en probeer je je best te doen om dan een oplossing te vinden. 

Wat zijn je gekste ervaringen?

De allereerste keer of tweede keer werd er nog gespeeld op twee gravelbanen. Na heel veel regen hebben wij toen met sponzen en een soort van wringer (van Hasselo geleend) geprobeerd  om de banen snel droog te krijgen. Nu, met de kunst grasbanen, is het na een bui regen binnen een half uur wel weer bespeelbaar. Het allermooiste vind ik de inzet van alle vrijwilligers. Het is nog steeds uniek dat er zoveel leden vrijwilligerswerk doen.

Doe je nu straks zelf weer mee als deelnemer? Je hoeft nu toch niets meer te regelen?

Jazeker, als ik niet geblesseerd ben doe ik zeker mee.

Wat wil je aan de “nieuwe” leden van de toernooiorganisatie meegeven als tip?

Dat de organisatie ervoor moet blijven zorgen en uitstralen dat we het organiseren voor hen en dat zij centraal staan. Een simpel voorbeeld is dat wij de spelers altijd  van harte welkom heten. Lees even van tevoren de namen door en begroet de spelers bij de voornaam. Zorg ervoor dat je altijd met zijn tweeën aanwezig bent om vragen snel te beantwoorden. Blijf herkenbaar als organisatie. Door T-shirts met organisatie erop is dit goed geregeld.

Blijf jij de website van Tiebreak beheren? Bijvoorbeeld de plaatsing van dit artikel en de vele andere berichten zoals; zijn de banen wel/niet bespeelbaar? En het jaarlijkse haltoernooi?

Ja, dat blijf ik doen. Het haltoernooi zal dit jaar overigens zijn op zaterdagavond 25 januari 2020!

Heb jij ideeën om de leden beter/meer te informeren. De Tie-Breaker als papieren nieuwsbrief is al lang gesneuveld maar het vullen van een digitale editie lukt ook niet erg. Heb jij tips?

Het gaat om de inhoud. Zorg ervoor dat je artikelen krijgt die je of via de website en/of per e-mail verstuurd. Zoek leden die willen meewerken.

Wil je nog wat meer/ anders vertellen aan de leden van Tie-Break? Zijn er zorgen of wensen?

Ik vind het jammer dat Tie-Break geen jeugdleden meer heeft. Vroeger was er een grote jeugdgroep maar ik weet het valt en staat met een goede begeleiding. Ik besef dat het moeilijk is om dit weer op te pakken, maar het is wel een gemis.

De laatste vraag. Je hebt vele jaren in het bestuur zitting gehad. Als vice-voorzitter, communicatie en sponsoring en andere taken. Is er kans op een terugkeer?

Ik zeg: nooit, nooit, maar voorlopig ben ik erg druk met mijn werk.

Rene, hartelijk dank voor dit open gesprek, je spontane antwoorden en nogmaals dank voor de vele jaren als toernooileider van het Tie Break Open en tot ziens op het park.

Ernest Overbeeke

Bekeken (92)

Leave a comment

name*

email* (not published)

website