Navigate / search

Hyggelig en respect

Dit is wel even een andere kopzin als; het woord van de voorzitter. Na een jaar waarnemend voorzitter te zijn geweest dacht ik vooraf dat het wel eens een bewogen jaar zou kunnen worden. En inderdaad het heeft gestormd. Binnen en buiten. Stormschade, waterschade, inbraakschade,  onverwachte bestuurswisseling en afkeur van een groot deel van onze elektrische installatie. Ja, zeker niet allemaal verwachte zaken. Is alles opgelost, verholpen en hersteld? Ja, zichtbaar en technisch zeker. De investering in duurzaamheid door de aanleg van de zonnepanelen en baanledverlichting werkt uitstekend, herstel van de elektrische installatie, het is weer veilig. Maar bij alle aanleg en herstel, dit is mede gelukt dankzij heel veel inzet, van heel veel Tie-Breakers. De vrijwilligers!!!

Alles opgelost, nee. Ik denk dat wij bij Tie-Break moeten blijven waken voor onze gezelligheid. En gezelligheid is er zeker, op de banen tijdens het spelen, tijdens onderhoud en schoonmaakwerk, bij de toernooileiding, het bestuur en de bardiensten. Overal is er het Wij gevoel. Voor elkaar, van elkaar. De prachtige verbouwing van de kantine is een geweldig voorbeeld hiervan. Trots op wat er met veel werk door eigen leden is verricht. Super… Maar er is ook een keerzijde. Wij moeten er samen voor zorgen dat wij het niet als vanzelfsprekend vinden dat alles maar geregeld is. Wij  moeten oppassen om ongezouten onze mening en kritiek te uiten. Respect hebben voor elkaar.

Waarom ik nu wel voor een paar jaar nog voorzitter wil blijven? Onze plannen (van Wilma en mijzelf) om naar Denemarken te verhuizen gaan helaas niet door. Het Deense belastingstelsel is zo ongunstig voor ons dat dit niet haalbaar is. Jammer, want het is een wonderschoon en rustig land. Het woord Hyggelig is een Deens woord. Het betekent zoiets als het gezellig hebben, zich vermaken of het naar het zin hebben. Dus net als bij Tie-break. Is hier blijven dan een straf? Zeker niet en wij  willen blijven genieten van al het goede in Twente. Dus ook van Tie-Break, reden om nog twee jaar mee te werken in het bestuur en met andere (bardienst)taken. Hierna denk ik met een gerust gevoel dat er zich een opvolger (m/v) zal melden.

Wens ik voor nu iedereen een sportief, gezellig en respectvol tennisseizoen.

Ernest Overbeeke

Bekeken (227)

Comments

Dorien
Reply

Mooi stukje Ernest!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website