Navigate / search

Dreamteampies 2008

Wederom onder zonnige omstandigheden is het Dreamteampies 2008 afgewerkt. Als vanouds zijn de strijdbijlen opgegraven tussen de verschillende teams nadat deze eerst gemoedelijk hebben genoten van hun kopje koffie met cake. Met het verstrijken van de jaren is het voor sommige teamcaptains er wel moeilijker op geworden. Een enkele wist zelfs niet dat Dreampteampies over meerdere dagen wordt afgewerkt (hoe snel kan men aftakelen). Zoals altijd is echter de organisatie op alles voorbereid en weet voor ieder probleem wel een oplossing.

De teams hebben dit jaar een felle strijd geleverd op de ‘nieuwe’ banen van Tiebreak. De ‘oooehhs’ en ‘aaaahhs’ waren dan ook tot in de wijde omtrek te horen. Na een paar uur tennissen kon de voorlopige tussenstand onder het genot van een heerlijke hap (zelfs zonder topkok Frank Oliver) worden meegedeeld. Het team van de Droge Douchekopjes zat al recht op in hun stoel om de felicitaties in ontvangst te nemen. De spreekwoordelijk ‘koude’ douche viel hen ten deel. Het waren de Klussers die met de eer van de dag gingen strijken en fier boven aan stonden.

Drie weken later konden de teams zich weer laten gelden op de banen van Tiebreak. Het kopje koffie, de beschuit met aardbeien, het zondagsochtendkrantje en het stralende zonnetje waren weer allemaal geregeld door de organisatie. Het was onder deze omstandigheden dan ook moeilijk om de teams in de benen te krijgen. Onverbiddelijk maar rechtvaardig stuurde de organisatie de teams de baan op om de klus af te maken. Eenmaal op de baan ontpopte zich een ware veldslag tussen de verschillende teams. De teamcaptains moesten alle hun reserves aanspreken om de wedstrijden tot een goed eind te brengen. In geen van de wedstrijden kon de organisatie echter onvolkomenheden ontdekken zodat alle uitslagen rechtsgeldig waren. Door een korte rustperiode in te lassen na de laatste wedstrijden konden de gemoederen enigszins bedaren. Deze dag was Frank Oliver ’s morgens persoonlijk langs geweest om het één en ander voor te bereiden. Let wel: voorbereiden. Opnieuw moet de topkok op deze dag verstek laten gaan. Gelukkig lopen er bij Tiebreak voldoende talenten rond die dit gemis konden opvangen. Alle teams konden opnieuw genieten van enige culinaire hoogstandjes waarvoor alle betrokkenen bij de voorbereiden van dit feestmaal vanaf hier worden bedankt.

Na de verrassende tussenstand was langzamerhand iedereen wel benieuwd naar de eindstand van Dreamteampies 2008. Na de gebruikelijke dankbetuigingen dan de spannende uitreiking van de prijzen. Hier was het immers allemaal om te doen. Als eerste werden de dweilen uitgereikt aan de hekkensluiters van dit toernooi: De Deurdouwers. Benoemenswaardig is het feit dat zij, evenals het winnende team, met dezelfde samenstelling hebben gespeeld over de verschillende toernooidagen. Het team met de ‘missende’ teamcaptain overleefde deze survival ternauwernood en mocht voor het veilig stellen van de voorlaatste plaats een heerlijk heldere volle pitcher in ontvangst nemen: Bennie’s Angels. Door het gebrek aan leiderschap (dat de teamcaptain kan worden aangerekend) moest het team veelvuldig een beroep doen op anderen. De spanning steeg: De Klussers of toch de Droge Doucekopjes. De leeftijd heeft de doorslag gegeven. Opnieuw moesten de Klussers de Droge Douchekopjes op het laatst voorbij laten gaan. Voor het verfrissend optreden werden de Klussers beloond voor hun tweede plaats: een setje toiletverfrissere die in het Hilton zelfs niet zouden misstaan. De Droge Doucekopjes waren al door het dolle heen. Opnieuw loon naar werken. De dames van het team werden na de huldiging naar huis gestuurd met een heerlijke fles Rosé terwijl de heren de lip konden zetten aan een heerlijk koude fles Palm.

Droge Douchekopjes gefeliciteerd. 

De organisatie bedankt eenieder voor deelname aan deze geslaagde editie van Dreamteampies 2008 en tevens alle vrijwilligers die hun bijdrage hebben geleverd. In 2009 gaat de organisatie voortvarend van start door een nieuwe invulling te geven aan Dreamteampies. Niet zozeer de opzet van de dag zelf zal veranderen, wel de mogelijkheid om zich aan te melden voor dit unieke toernooi. Wij houden u middels de site en het clubblad op de hoogte.

In het fotoboek op de website vind je alle foto's gemaakt tijdens het toernooi.

Gegroet en tot de volgende deelname,

Organisatie Dreamteampies 2008:

Frank Peters, Richard Munster, Jeroen Hippert, René Lenferink, André van Oenen.

Bekeken (1490)

Leave a comment

name*

email* (not published)

website