Navigate / search

Digitaal afhangen

Zoals al vermeld in de nieuwsbrief gaan wij over tot digitaal afhangen op de tennisbanen om de drukte in de avond beter te kunnen spreiden.
Per 1 mei gaat dit systeem, vooralsnog als proef,  van kracht; van maandag tot en met vrijdag, tussen 18.00 en 23.00 uur en op in het weekend van 09.00 tot 17.00 uur.

Om digitaal te kunnen afhangen heb je de KNLTB Club App nodig. Deze kun je downloaden via deze link: https://www.knltb.club/clubapp/
Meer informatie over het gebruik van deze app kun je vinden op KNLTB ClubApp | Tennis.

Om in te loggen moet je eerst je vereniging opzoeken (typ’ tie-break’ en je ziet je club verschijnen). Dan krijg je een inlogscherm waarin je kunt inloggen met je bondsnummer of clublidnummer. Als je dit niet (meer) weet kan je dit opvragen via ledenadministratie@tiebreak.nl
Vervolgens maak je een wachtwoord aan. Mocht je al een wachtwoord hebben, maar ben je deze vergeten, klik dan op ‘reset mijn wachtwoord’. Dan ontvang je een email met een link om je wachtwoord in te stellen. 

Algemene informatie en afspraken:

1.    Banen kunnen van maandag tot en met vrijdag gereserveerd worden tussen 18.00 uur en 23.00 uur, op zaterdag en zondag van 09.00 tot 17.00 uur. Buiten deze tijden hoef je dus niet af te hangen.
2.    De reservering hoeft slechts door 1 lid gemaakt te worden. Hij of zij voert hierbij de tweede naam in voor een enkelspel en ook een derde en vierde naam voor een dubbelspel. 
3.    Wanneer je een baan reserveert voor een enkelspel krijg je 45 minuten speeltijd.
4.    Wanneer je een baan reserveert voor een dubbelspel krijg je 60 minuten speeltijd. 
5.    Na het maken van een reservering krijgen jij en je medespelers een bevestigingsmail.
6.    Je kunt maximaal 1 week vooruit reserveren.
7.    Je kunt tot 15 minuten voor aanvang van de speeltijd nog een reservering maken.
8.    De uren voor de tennislessen worden gereserveerd. Dit hoef je dus niet zelf te doen.
9.    Wanneer je een baan gereserveerd hebt en deze na afloop van jouw reservering niet opnieuw gereserveerd is mag je uiteraard vrij doorspelen.

Een baan reserveren via de KNLTB ClubApp

1.    Log in op de KNLTB ClubApp en klik onderin beeld op ‘spelen’ (onder het icoon van de tennisbal).  
2.    Klik vervolgens rechtsboven op ‘baan reserveren’
3.    Vervolgens zie je rechtsboven in beeld een icoon van een kalender. Klik hier op en kies de dag waarop je wilt spelen. 
4.    Als je een datum hebt gekozen komen de desbetreffende dag en de 4 tennisbanen in beeld. Alle tijdstippen die groen zijn, zijn nog vrij om te reserveren.
5.    Kies je tijdstip door op een vakje met een groen plusje te klikken. Zorg er bij voorkeur voor dat de tijden aansluiten op een bestaande reservering.
6.    Als je de baan en de tijd hebt gekozen waarop je wilt tennissen moet je aangeven met wie je gaat tennissen. Klik op het ‘+’-teken achter ‘speler invoegen’ en klik de naam van je medespeler aan of zoek deze op. Bevestig deze zodat je een rood vinkje ziet. Klik op ‘speler toevoegen’.
7.    Wanneer je een dubbelspel gaat spelen voeg je op dezelfde manier nog 2 namen toe.
8.    Op basis van het aantal personen wordt automatisch de duur van de reservering bepaald.
9.    Vervolgens klik je op ‘reserveren’ en van deze reservering krijgen jij en je medespeler(s) een bevestigingsmail.
10.  Je kunt je reservering uiteraard ook weer annuleren. Doe dit ook als je toch geen gebruik gaat maken van de tennisbaan zodat anderen deze kunnen reserveren!
11.  Ga hiervoor opnieuw naar de KNLTB ClubApp. Op het beginscherm in de app zie je een overzicht van je reservering(en). Klik op de reservering die je wilt annuleren.
12.  Onderin je beeldscherm verschijnt nu de optie ‘reservering annuleren’. Klik hier op en bevestig de annulering.
13.  Ook nu krijgen jij en je medespelers een bevestigingsmail dat de baan geannuleerd is.

Mocht het niet lukken aan de hand van deze uitleg een baanreservering te maken schroom dan niet om één van je medespelers of andere leden om hulp te vragen of vraag om hulp via het emailadres ledenadministratie@tiebreak.nl

Succes en we horen graag jullie ervaringen!
Bestuur Tie-Break

Bekeken (140)

Leave a comment

name*

email* (not published)

website