Navigate / search

Aanvulling op het Corona protocol

Update 22-02-2022

Na alle negatieve berichten over de corona maatregelen, nu gelukkig een positief bericht. Vanaf vrijdag 25 februari zijn voor ons alle beperkingen voorbij. Het spelen, de tijden, opening van het clubhuis, het is weer als vanouds. Geen restricties meer. Wel, maar dat was vroeger ook zo, voel je niet goed, zwaar verkouden, blijf dan thuis.

Opening clubhuis
De kleedkamers en toiletten ja! De kantine nog even niet. Reden; er wordt hard gewerkt aan het opknappen van de berging, bestuurskamer / toernooiruimte en vooral aan de keuken.
Dit zorgt voor stof en rommel en dat is de reden dat de kantine nog even gesloten blijft. Vanaf half maart is alles weer schoon en kunnen wij van de nieuwe keuken en berging gebruik gaan maken.

————————

Update 17 januari 2022

Gelukkig er mag weer meer gesport worden. Voor ons betekent het: weer dubbelspel en geen avondtijd restrictie meer.

Wel de bekende regels in acht blijven nemen! De kleedkamers, toiletten en douches mogen ook weer gebruikt worden maar voor binnen geldt een mondkapje is verplicht en

de kantine blijft gesloten! Het Winter gezelligheidstoernooi is en blijft gestopt. Wij starten opnieuw in April met het Zomertoernooi. Oproep en inschrijfformulier volgt begin volgende maand.

————————

Update 27 november 2021

Ook voor ons geldt helaas vanaf zondag 28 november het volgende:

  • Sluitingstijd voor alle binnen- en buitensportsportaccommodaties tussen 17.00 en 05.00 uur
  • Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan.

Hierdoor vervallen ook alle geplande wedstrijden van het Winter-Gezelligheidstoernooi totdat wij weer positiever bericht ontvangen.

Ook de (avond) lessen mogen niet meer worden gegeven. De trainer zal je individueel berichten. 

————————
Update 14 november 2021

Beste Tie-Breakers, 

Helaas ook voor ons gelden de nieuwe beperkende maatregelen. Om hieraan gevolg te geven is besloten om de kantine tot 4 december (of langer als dit moet) te sluiten. De  geplande wedstrijden van het Winter-Gezelligheidstoernooi gaan wel door. Uiteraard kan er niet na afloop van de wedstrijden van de kantine gebruik worden gemaakt. Er is dus helaas geen nazit! Het vrij spelen en de lessen mogen gewoon doorgaan. Neem wel alle bekende maatregelen in acht: Na het spelen afstand houden, hygiëne enzovoort. 

Het bestuur

————————————————
Update 5 november 2021

De belangrijkste wijzigingen voor sport vanaf 6 november a.s.

  • De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringende advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden;
  • Bij het betreden van een binnenlocatie op een sportlocatie geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is vanaf 18 jaar;
  • Dit geldt dus voor de volledige binnensport en ook voor kleedkamers, toiletten en kantines én de buitenterrassen van buitensportlocaties;
  • Dit geldt voor sporters en publiek;

—————————–

Update 9 juni 2021

De kleedkamers, douches en het terras zijn vanaf nu weer te gebruiken. Blijf wel de standaard regels volgen. Handen wassen, 1 ½ meter afstand. Bij klachten; blijft thuis.

De verruiming van de sluitingstijd van de kantine (tot 22.00 uur) vinden wij nu nog niet voldoende geschikt om vaste bardiensten te gaan regelen. De kantine gaat daarom voorlopig alleen open op de dinsdag en de vrijdagavond.

Vanaf volgender week starten wij op de dinsdag met de start van de toss / grolsch avond. Aanvang 19.30 uur.

Uitleg:
De toss avond is een goede gelegenheid om kennis te maken met andere leden en te oefenen met steeds wisselende medespelers. Alle senior leden van de club zijn welkom om mee te doen. Op deze avond wordt op een ludieke manier bepaald tegen wie en met wie je een wedstrijdje speelt van 45 minuten. Rackets bij elkaar leggen en telkens 4 uitzoeken die met/ tegen elkaar gaan spelen. Twee banen zijn hiervoor geblokt in het afhangsysteem. Een baan blijft over voor de lessers en een voor vrij spelen.
Wij evalueren na een paar weken of dit past.

Deze week is op de vrijdagavond een gelijksoortige opzet waarvoor drie banen worden gereserveerd. Deelname is gewoon zoete inval.

—————————–

Update 24 mei 2021

Afgelopen week is er weer een update geweest van de coronamaatregelen.  

Helaas blijft de kantine voorlopig nog gesloten, evenals de kleedkamers. Wel mogen terrassen nu gebruikt worden met de bekende regels als 2 personen per tafel en 1 ½ meter afstand, maar slechts tot avonds 20.00 uur. Deze eindtijd is voor ons niet rendabel om bediening op het terras te gaan organiseren met de daarbij komende bepalingen (registratie).

Wij hopen daarom dat de sluitingstijden voor de sport/horeca spoedig verruimd gaan worden. Dan zal er opnieuw worden gekeken naar onze mogelijkheden.  

Update 11 maart 2021

Kleine stappen op weg naar normaal. Alle hier onderstaande maatregelen blijven helaas voorlopig nog van kracht maar dubbelen mag wel weer vanaf dinsdag 16 maart.

—————————–

Update 22 januari 2021

Helaas het geldt uiteraard ook voor onze vereniging dat er vanaf zaterdag 23 januari na 21.00 uur niet mag meer worden getennist. En zoals al bekend was alleen met twee personen (single) op een baan.

Wij hopen dat het maar van korte duur zal zijn maar wij moeten de richtlijnen volgen.

Met de trainer is overleg om lessen, die laat staan gepland, en voor te zorgen dat je niet op tijd 20.45 uur naar huis kan gaan, worden verzet. De trainer neemt hiervoor direct contact met je op.

—————————–

Update 14 december

Vanwege de aangekondigde corona maatregelen op 14 december, is vanaf heden tot 19 januari (voorlopig) het niet meer mogelijk om met vier personen per baan te tennissen, maar met maximaal 2 personen per baan. Dus enkel single spelen is toegestaan.

Alle overige corona maatregelen blijven ongewijzigd

—————————–

Update 17 november

Er mag gelukkig weer een beetje meer!

Dubbelen is weer toegestaan vanaf donderdag 19 november

Dus met 4 personen op een baan met vaste koppels van 2 personen. Houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler.

Alle overige corona maatregelen blijven ongewijzigd.

——————

Update 3 november

Zoals je waarschijnlijk al uit het nieuws hebt vernomen gaat ook voor tennis de regel in dat dubbel spel (met 4 personen op één baan) de komende (twee?) weken niet meer is toegestaan. Enkelspel (single met 2 personen op één baan) mag nog wel. Ook voor de training (les) gaat dit op en zal de trainer contact met je op nemen om dit af te spreken als je nu in een groep van drie of 4 personen les hebt. Wij gaan er van uit dat je in overleg tot een goede oplossing kan komen.

Alle andere instructies blijven onveranderd zoals al eerder vermeldt op de site. Clubhuis (kantine en kleedkamers) gesloten. Toilet in de hal alleen bij nood.

Wij hopen dat wij over een paar weken weer wat meer (beter) nieuws kunnen doorgeven voor nu, blijf gezond.

Zie ook de informatie van de KNLTB omtrent de corona maatregelen van 3 november


Update 14 oktober:

Nieuwe aanpassingen i.v.m. het Corona protocol.

Cursief gemerkt zijn de belangrijkste aanpassingen.

Toernooien en competitie

Vanaf 14 oktober 2020 en voorlopig tot nader bericht van kracht

De banen mogen nog steeds worden gebruikt door alle leden met het in acht nemen van de standaard RIVM maatregelen. Maximaal 4 spelers per baan dus dubbel is toegestaan. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Houd 1,5 meter afstand.

Baanverlichting

Wil je de baanverlichting bedienen dan kun je met je eigen sleutel de toegangsdeur naar de hal openen en het licht aan (en later!) weer uit doen. De laatste spelers moeten altijd het licht uitdoen! Stem dit af!

Training

De trainers communiceren rechtstreeks met diegene die zich voor lessen heeft aangemeld. Houdt je aan hun richtlijnen.

Het Clubhuis en terras

Het clubhuis (kantine) kleedkamers zijn geslotenHet toilet in de hal is alleen voor noodgebruik. Het terras mag niet worden gebruikt. Na het spelen moet je direct naar huis gaan.

Toernooien (het winter gezelligheidstoernooi) en de competitie zijn gestopt.

Hygiëne en EHBO

Er staat wegwerppapier en spuitflacons met schoonmaakmiddel in de hal. In de hal bevinden zich de AED, verbandtrommel en een koelbox met coolpacs.

Informatie

Eerste aanspreekpunt voor corona gerelateerde vragen zijn alle bestuursleden. Wij vragen dringend aan iedereen de eigen verantwoordelijkheid in acht te nemen. Het corona virusmoeten wij samen tegenhouden.


Update 29 september 2020

Zoals je inmiddels al hebt gelezen (of gehoord) mogen wij de komende weken (drie?) de kantine niet gebruiken. Niet leuk, niet gezellig, maar het is niet anders. Wel mogen de wedstrijden zoals gepland als; gezelligheidstoernooi, de competities, vrij spelen en de tennislessen doorgaan. Wel met het in acht blijven nemen van de standaard RIVM maatregelen als 1 ½ meter afstand houden, handen wassen en niet deelnemen als je ziek voelt. Gebruik van de kleedkamers en toiletten blijft toegestaan. Na het spelen ga naar huis en douche thuis. Als je de sleutel van de toegangsdeur bezit kun je als voorheen de baanverlichting avonds aan doen. Degene die het laatst het park verlaat moet het licht uiteraard ook uit doen en de deur weer afsluiten. Stem dit af, als jij als sleutelhouder eerder weg gaat!

Wil je meer specifieke informatie? Lees dan de informatie op de KNLTB website. https://corona.knltb.nl

—-———————————-

Vanaf 1 juli 2020

De banen mogen weer worden gebruikt door alle leden met het in acht nemen van de standaard RIVM maatregelen. 

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten). Vermijd drukte. Was vaak je handen.

Afstand houden

Iedereen moet binnen en buiten 1,5 meter afstand houden (uitzondering tijdens het spelen en voor mensen die een gezamenlijke huishouding voeren). In de kantine en op het terras is het staan niet toegestaan (alleen zitten).

Baanverlichting

Wil je de baanverlichting bedienen dan kun je met je eigen sleutel de toegangsdeur naar de hal openen en het licht aan (en later!) weer uit doen. De laatste spelers moeten altijd het licht uitdoen! Stem dit af!

Training

De trainers communiceren rechtstreeks met diegene die zich voor lessen heeft aangemeld. Houdt je aan hun richtlijnen.

Route 

Als de kantine is geopend.

De ingang vanaf het terras naar de bar en daarna terug naar het terras is gescheiden om te voorkomen dat je elkaar kruist. Ingang is via de hal kantine,  uitgang via de schuifpui opening. Op het terras zijn de tafels op 1.5 meter uit elkaar geplaatst. Ga hiermee niet schuiven! In de kantine zijn de krukken bij de bar (voorlopig) verwijderd en zijn de tafels eveneens op minimaal 1.5 meter uit elkaar geplaatst.

Toernooien en competitie

  • De dinsdagavond. Toss avond start weer tot begin september. 
  • De woensdagavond. I.v.m. de vakantietijd en het niet op tijd kunnen organiseren gaat het gezelligheidstoernooi deze zomer niet door. In september zal het toernooi weer worden opgestart (dan weer op de vaste dinsdagvond). Meer informatie over het aanmelden/ opgeven volgt nog.
  • De vrijdagavond. Het MEP toernooi op de vrijdagavond wordt weer opgestart. Indeling volgt apart.
  • KNTLB competitie start weer in september. Via de teamcaptains volgt er nader bericht.

Bardiensten

I.v.m. met het vakantieseizoen is er alleen op de dinsdag en vrijdagavond een vaste groep vrijwilligers aanwezig die achter de bar staan. Zij zijn goed op de hoogte van alle regels en richtlijnen. Onderling is er de afspraak voor de taakverdeling en staat er maar 1 persoon achter de bar. Instructie staat op de geprinte informatieprocedures (checklijst) over bardiensttaken en verantwoordelijkheden. Er wordt gevraagd en gestimuleerd om met pin (en contactloos) te betalen.

Hygiëne en EHBO

Er staat wegwerppapier en spuitflacons met schoonmaakmiddel bij de bar en in de hal. Er is een schoonmaakrooster voor de barapparatuur (koffiemachine) en de keukenapparatuur (vaatwasser). Er is een schoonmaakrooster (dienst) voor het algemene onderhoud; kantine, keuken, kleedkamers en toiletten. Alle gebruikers moeten zelf letten op het schoon houden en in het hygiënisch omgaan. In de hal bevinden zich de AED, verbandtrommel en een koelbox met coolpacs.

Informatie

Eerste aanspreekpunt voor corona gerelateerde vragen zijn alle bestuursleden en bij afwezigheid één van de (ervaren) bardienst vrijwilligers.

Op het terras, hal en kantine hangen instructieformulieren op ter informatie en via de website en KNLTB ClubApp worden alle leden geïnformeerd over de corona maatregelen.

Overig

Verkoop van frituur artikelen is voorlopig niet mogelijk.

Wij vragen dringend aan iedereen de eigen verantwoordelijkheid in acht te nemen. Het corona virus moeten wij samen tegenhouden.

Het bestuur.

Bekeken (711)

Leave a comment

name*

email* (not published)

website